villa from sea

Ruim resort:

 • klein hotel

 • enkele villa's

 • restaurant

 • zandstrand

 • dagelijkse markt

 • supermarkt

 • winkeltjes, bank

 • dokter, tandarts

Bezienswaardigheden:

 • Nationaal park

 • Menjangan eiland

 • Tempels

 • Watervallen

 • Dolfijnen


Grotere kaart weergeven

Resort

Onze villa's zijn onderdeel van Melaya Beach Resort gelegen in West Bali. Een klein resort, direct aan het strand, in een natuurlijke omgeving, met een receptie, een winkeltje met levensmiddelen, een restaurant, een beautysalon (allen open zomer 2015), enkele villa´s en een hotel met 4 kamers.

 


De omgeving

Het resort ligt helemaal in het westen van Bali, ongeveer 3 kilometer van Melaya, een plaatsje met een supermarkt, kleine winkeltjes, een bank, dagelijkse overdekte markt, een dokter, een klein ziekenhuis en een tandarts. Negara ligt 20 kilometer verderop en hier vindt u de grotere supermarkten en winkels. De haven van Gilimanuk (oversteekplaats naar Java) ligt ongeveer 20 minuten rijden van het resort. Het natuurpark Bali Barat ligt op steenworpafstand. De Menjangan eilanden bereikt u binnen 20 minuten rijden met de auto.

Het westen van Bali kenmerkt zich door rust en natuur. U komt hier nog relatief weinig toeristen tegen. De plaatselijke bevolking leeft van de landbouw en visserij. Als u gaat wandelen in de directe omgeving dan kunt u genieten van het authentieke Bali.

 

 

Bezienswaardigheden in de omgeving

 

Snorkel/duiktrip naar Menjangan eiland

 Met een boot wordt u naar Menjangan eiland gebracht in het Nationaal park om te snorkelen/duiken in het kristalheldere, turkooizen water. U wordt omringd door visjes in alle kleuren van de regenboog, sommige gestreept of gevlekt.
Op Menjangan wonen alleen zestien boeddhistische monniken en een handjevol herten. In ongeveer een uur en een kwartier kunt u heel het eiland rondlopen. Wandel langs witte stranden en diepe rotsen en bezoek de oudste tempel van Bali: de Puri Gili Kencanatempel. Dit is de enige tempel op het eiland, die u al van ver ziet als je het eiland nadert met de boot.

 

Schildpaddenopvang in Pemuteran

Hier kunt u zien hoe de eieren worden uitgebroed en de babyschildpadden zien zwemmen in tanks met zeewater. Met behulp van uw toegangsgeld wordt voorkomen dat schildpadeieren in een omeletje veranderen en in vissersnetten verstrikte schildpad in een schildpaddensaté. Voor een donatie van een paar euro mag u zelf een babyschildpad uitzetten.

Dolfijnen spotten

Lovina staat bekend om de dolfijnen die u elke ochtend bij zonsopgang tijdens een boottocht kunt bewonderen. Vanuit Lovina vertrekken talloze vissersbootjes met aan boord toeristen die op zoek gaan naar dolfijnen. Vanwege de grote populatie garnalen voor deze kust zitten hier veel dolfijnen en de kans dat u deze dieren ziet is ruim 80%. De boot kan omringd worden door tientallen springende en spelende dolfijnen.

 

De watervallen van Noord Bali

In Noord Bali zijn diverse watervallen, zoals de Munduk water. Deze waterval (200 meter) is minder bekend als de Git Git, maar volgens de Balinezen zelf mooier en zeker rustiger. Om onder aan de waterval te komen, moet men een steil pad af, omgeven door kruidnagelbomen. De Aling Aling waterval is nogal afgelegen gelegen, maar ook zeker de moeite van het bezoeken waard, zeker als men van klimmen houdt.
Op ongeveer 30 minuten ten zuiden van Singaraja vindt u de meest spectaculaire waterval van Bali: de Git Git waterval. Een pad van ongeveer 1 km met allerlei souvenirwinkeltjes leidt u langs een koffie- en vanilleplantage naar de 60 meter hoge waterval. Daar aangekomen kunt u genieten van het naar beneden kletterende water.

 

Tempels

Voor wie geïnteresseerd is in de culturele en historische aspecten kan in de directe omgeving kennis maken met diverse tempels.
Puri Pulaki is een kleine tempel, waar hele hordes apen zitten en wordt daarom ook wel apentempel genoemd. De aap is een heilig dier op Bali. U bent in ongeveer 20 minuten rijden bij de tempel.

 

Nationaal Park Bali Barat

De villa ligt naast het "West Bali National Park". Dit park is 770 vierkante kilometer groot. In 1941 was de opzet van dit veelzijdige park om natuurgebieden en bedreigde diersoorten van Bali te beschermen. Het park is te voet toegankelijk en biedt onder meer mangrovebossen, moerassen, riffen en talloze plant- en diersoorten.
Ondanks het feit dat slechts tien procent van het park bereikbaar is voor bezoekers, is het een must om er te voet op uit te trekken. Er is keuze uit verschillende routes, maar op pad gaan met een ervaren gids is ten zeerste aan te bevelen. Avonturiers kunnen kiezen voor de Gunung Klatakan Trail, een route van zo'n vijf uur dwars door het indrukwekkende Balinese regenwoud, tevens het wildste gebied van het park. Andere aanraders zijn tochten naar de mangrove in Teluk Terima en naar de bergen bij Makam Jayaprana. Liefhebbers van rust en spiritualiteit kiezen liever voor een wandeling over het eiland Menjangan, waar slechts zestien monniken en een handjevol herten wonen.